LEGO Fiat 500

LEGO 10271 Fiat 500 doboz

A Fiat 500 egy ikonikus mini-autó, amit 1957 és 1975 között gyártottak. A gyártása tehát már sokkal azelőtt befejeződött mielőtt én a 80-as években először találkozhattam vele. A nővérem barátnőjének a fiúja birtokolta, és már első látásra vágyálom netovábbja volt ez a kis autó. Nem hiszem, hogy valaha is lesz ilyenem, de a feleségem egy karácsonyi családi LEGO-zás kedvéért azért beszerzett nekem egyet.

„LEGO Fiat 500” bővebben

Miért írok késekről?

Póló és kés

Az utóbbi időben megszaporodtak a késekről írott bejegyzések a blogon. Leszögezem, pontosan tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok kés-szakértő. A késes bejegyzésekben megfogalmazott véleményeim maximálisan szubjektívek, egyáltalán nem célom, hogy ténylegesen objektív és mindenre kiterjedő elemzéseket írjak. Csupán szeretem a késeket, és kikapcsolódás számomra, ha ezekről leírhatom a véleményem.

„Miért írok késekről?” bővebben

Hol vannak a magyar újságírók?

Kedves hozzáértő és/vagy tökös magyar Újságírók! Hol vagytok? Már ti is pizzát szállítotok házhoz Londonban? Betonoztok vagy meleg-burkoltok Frankfurtban? Esetleg az időutazás sajátságos módját választva dugtátok a fejeteket egy tál cseppfolyós nitrogénbe, hátha néhány évszázad múltán kiolvadva írhattok majd magyar lapokba értelmes cikkeket?

„Hol vannak a magyar újságírók?” bővebben

LEGO Ford Mustang GT 1967

Ahogyan írtam a LEGO Harley-Davidson bejegyzésében, a Ford Mustang a kedvenc autóm. Persze nem a valóságban, csak az álmaimban. A pontos okát ugyan nem tudnám megjelölni, de azt hiszem, hogy valahol a gyerekkorom filmjeiben lehet elásva a magyarázata annak, hogy a szememben az amerikai izomautók a „legigazibb” autók. A Pontiac Trans-Am a Smokey és a banditából, a narancs Dodge Charger a Hazárd megye lordjaiból máig mosolyt csalnak az arcomra, de valamiért mégis a Mustang maradt meg a felnőtt koromra is álomautónak.

„LEGO Ford Mustang GT 1967” bővebben

Gyerekekkel FPS-t játszani

A minap FPS játékot játszottunk a gyerekekkel. Még most sem teljesen egyértelmű számomra, hogy akkor én dicsőn visszavonultam vagy megalázva elkullogtam. Alább a történet az én szemszögemből.

Agyaggalambok vagytok, de kicsit hagyom magam, hogy ne bömböljetek anyátoknak!

Ok, ti így? Akkor mostantól két kézzel játszom, és nem is eszem közben. Mindjárt végetek!

„Gyerekekkel FPS-t játszani” bővebben

LEGO Harley-Davidson Fat Boy

Talán furcsa az asztalomon egy LEGO Harley-Davidson, pedig a magyarázata roppant egyszerű. Alapvetően két jármű létezik a földön, ami iránt birtoklási vágyat érzek. Talán egyik sem pályázhatna sikerrel a legjobb, a legerősebb, a leggyorsabb de még a legpraktikusabb díjra sem. Autóból a Ford Mustang, motorból pedig a Harley-Davidson Fat Boy az, ami számomra egyszerűen a legszebb, legklasszabb.

„LEGO Harley-Davidson Fat Boy” bővebben

Rendszergazda és a billentyűzetek

Varmilo VA88M

A billentyűzetekből elkoptattam már néhányat az évek során, de mára egyértelművé vált, hogy munkára leginkább a mechanikus típusok alkalmasak. Persze ezek közül is csak komoly körültekintéssel szabad választani. Úgy tűnik, hogy második nekifutásra megtaláltam a számomra tökéletes billentyűzetet, egy Varmilo VA88M típusút.

„Rendszergazda és a billentyűzetek” bővebben

Rendszergazda és a szék 4.

DXRacer Drifting

A napokban merült fel bennem, hogy a munkaszék mellett jó volna néha valami kevésbé ergonómikus, de „punnyadósabb” szék. Amikor épp nem programkódokat gyártok, hanem egy problémára keresek megoldást, forgalmi statisztikákban, grafikonokon vagy logokban keresek anomáliákat, esetleg bugyuta Youtube videókat nézek, vagy a lányaimmal halomra aprítjuk a gyengébb Fortnite játékosokat, akkor egy fotelszerűbb szék ideálisabb volna. Hamar rájöttem, hogy ilyen célra egy „gamer” szék lesz megfelelő.

„Rendszergazda és a szék 4.” bővebben