Ubuntu és a php5-fpm frissítése

Internal Server Error

A mai napon az Ubuntu maintainerek frissítették a php5-fpm csomagot. A frissítés valamennyi támogatott szerververziót érinti, azaz 10.04-től 14.04-ig valamennyi Ubuntu szerver érintett. Csak egy nagyon apró javításról van szó, de mégis érdemes most kicsit jobban odafigyelni a frissítésre. A rutinszerű „apt-get dist-upgrade” után a PHP5 alapú lapok helyén könnyen 500/502 hibaoldalak jelenhetnek meg.

„Ubuntu és a php5-fpm frissítése” bővebben

Nemzetközi Amiga Nap 2014.

Amiga 500

2014. május 31-én, szombaton lesz a Nemzetközi Amiga Nap. A Commodore Amiga atyja, Jay Miner 82 éve, 1932. május 31-én született. Munkatársaival ő alkotta meg a 80-as évek kultikussá vált gépét, amelynek sikerei vitathatatlanok és megismételhetetlenek. Az Amiga rajongói tábora ma is jelentős, és én is ebbe a táborba tartozom.

Ünnepeld meg te is a Nemzetközi Amiga Napot!

„Nemzetközi Amiga Nap 2014.” bővebben

SMF 2.0.6, kritikus biztonsági hiba javítása

SMF 2.0.x

A mai napon újabb frissítés érkezett az egyik legnépszerűbb fórum motorhoz. A Simple Machines Forum fejlesztői több kritikus biztonsági hibát tártak fel, és ezeket orvosolták az új kiadással. A bugok mibenlétét egyelőre nem verik nagy dobra, de ez ne nyugtasson meg senkit, a patchre 1-2 pillantást vetve hamar egyértelművé válik a hibák mibenléte.
„SMF 2.0.6, kritikus biztonsági hiba javítása” bővebben