LEGO Ford Mustang GT 1967

Ahogyan írtam a LEGO Harley-Davidson bejegyzésében, a Ford Mustang a kedvenc autóm. Persze nem a valóságban, csak az álmaimban. A pontos okát ugyan nem tudnám megjelölni, de azt hiszem, hogy valahol a gyerekkorom filmjeiben lehet elásva a magyarázata annak, hogy a szememben az amerikai izomautók a „legigazibb” autók. A Pontiac Trans-Am a Smokey és a banditából, a narancs Dodge Charger a Hazárd megye lordjaiból máig mosolyt csalnak az arcomra, de valamiért mégis a Mustang maradt meg a felnőtt koromra is álomautónak.

Ford Mustang GT 1967

Egyelőre sajnos nem tűnik esélyesnek, hogy a lakótelepi parkolóhelyünket egy igazi Mustang-gal foglaljuk el. A feleségem viszont ismeri a mániámat, és tudta, hogy a Harley LEGO építését minden percében élveztem, így nemrég meglepett engem a 10265-ös számú LEGO Ford Mustang készlettel.

LEGO Creator 10265 Ford Mustang doboz

A méretes dobozban a LEGO Harley-Davidson Fat Boy tervezőjének előző munkája lapul, és ez sem kevésbé sikerült jól. Fontos megemlíteni, hogy a Harley-hez hasonlóan ez sem Technic, hanem Creator készlet, tehát jórészt hagyományos LEGO kockákból épül fel az autó. Emiatt kicsit nehezebb összerakni, de könnyebben esik szét az alkotás. A végeredmény viszont egy gyönyörű, itt-ott piszkálható, nyitogatható, méretes Mustang szobor. Nem igazán ajánlatos kisgyerek kezébe adni, mert 2 perc alatt lepotyog róla ~30 egypöttyös kocka, és ember legyen a talpán, aki ezeknek megtalálja a helyét.

LEGO Ford Mustang és Marie (LEGO Friends)

Kis segítséggel 6 óra alatt sikerült összeraknom a modellt, de be kell valljam, hogy egyáltalán nem siettem. Azért nem, mert kapkodás nélkül, lazán keresgélve a LEGO valami eszméletlen módon kikapcsolós dolog. Sietni egyébként sem érdemes, mert a visszabontás ennél a modellnél is gyilkos feladat. Ilyen persze profikkal nem fordulhat elő, én viszont kétszer tapasztaltam meg ennél a készletnél.

Remélem, hogy egyszer megjelenik egy 2000-es évek utáni Ford Mustang Technic kiadása, mert azt sem volna rossz összeépíteni!