Szerszámteszt: Xiaomi Wiha precíziós csavarhúzó készlet

Kevés olyan kínai szerszám van, amellyel elégedett vagyok. Valószínűleg a Wiha szerszámgyártásban jól hangzó nevének köszönhető, hogy tavaly mégis megrendeltem a Xiaomi csavarhúzó készletét. A megjelenése után nem sokkal annyira akciós volt az egyik távol-keleti bolt EU raktárában, hogy megkockáztattam egy újabb hulladék készlet lehetőségét. Kellemeset csalódtam, mert ez a készlet valóban a Wiha szerszámokra jellemző minőséget hordozza magában.

A 24 darabos bitkészlet a legtöbb bitfejet tartalmazza, amire egy-egy telefon vagy egyéb apró csavarokkal összerakott eszköz szereléséhez legtöbbször szükség van. Néha hiányzik ez-az, amiért elő kell venni egy nagyobb készletet, de 10-ből 9-szer mégis ezután a készlet után nyúlok. Talán mert egyszerűen még kinyitni is jó. A nyomásra, rugósan nyíló fémdoboz nem nélkülözhetetlen ugyan, de mégis hozzátesz picit a nagyon pozitív összképhez. A jól átlátható, mágneses rendszerező, az alumínium bittartó szár és a 60 HRC keménységű bitfejek hibátlanok együtt. Az iFixit is elleshetne ezt-azt innen.

Xiaomi Wiha precíziós csavarhúzó készlet

Olyannyira igényes és egyszerűségében szép ez a csavarhúzó készlet, hogy legszívesebben minden szerelgetésben örömét lelő embernek receptre íratnám fel. Egyszerűen tökéletes, akár ajándéknak is.

A szerszámtesztek kizárólag a saját tapasztalataimon alapulnak, és az azokban leírtak a saját véleményemet tükrözik. Sem az említett szerszámok gyártásában, sem azok eladásában nem vagyok érdekelt. Szponzorálásra a blogomon megjelenő bejegyzések esetében nincs lehetőség.

Ajánlott

2 hozzászólás “Szerszámteszt: Xiaomi Wiha precíziós csavarhúzó készlet” bejegyzéshez

 1. Kedves Admin barátom!

  Szintén Rendszergazda vagyok, és mindig kerestem egy olyan jó precíziós csavarhúzó készlet mint amilyen a 130 éve született órás-ékszerész dédnagyapámnak volt (sajnos a készletből csak egy csavihuzi maradt rám).
  Hála neked (és az aliexpress-nek) ez most teljesült. Vettem egy ilyen kis csoda készletet.
  A cikk megjelenése után 4 nappal rendeltem. Gyorsan szállították, ma kaptam kézhez, és le se tudom tenni!

  Köszönöm a jó tanácsokat. Remélem még lesz az oldalon 1-2 hasonló szerszám/szerszámkészlet bemutató.

  Üdv:
  Tamás
  Rendszergazda

 2. Kedves Tamás! Örülök, hogy neked is beválik a készlet. Ha időm engedi, akkor még sok bemutató lesz, mert az évek alatt nagyon sok olyan szerszám és egyéb gyűlt össze nálam, amelyet jó szívvel tudok ajánlani. Talán egy-két csalódást kiváltó szerszám miatt is billentyűzetet ragadok, mert ilyen is akadt. Addig is jó szerelgetést!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.