Szerszámteszt: Wera Adventi Kalendárium 2019

A Télapó komótosan leállítja, majd a bakancsa sarkával kipattintott sztenderre húzza a twin-blokkos szánt. Leveszi a szegecsekkel kivert bőr kesztyűjét, és a szókimondó tetkókkal kivarrt jobb kezével lassan, mosolyogva végigsimít a viking copfokba font, ősz szakállán. Nem siet, miért is sietne? A szeme sarkából ránéz még a szán tankjának lángnyelveket okádó rénszarvast mintázó festésére, csak egy pillantásnyira, míg a szája bal sarkába tereli az épphogy parázsló szivarját. A kopasz fejét óvó, kopott kendője fölé tolja a Lennon keretes napszemüvegét, és szemeit résnyire szűkítve böngészi át a bőrkötéses „Jók-rosszak” listát. Elégedetten csettint a nyelvével, majd benyúl a szán „Jóknak” varrással ellátott rojtos oldaltáskájába, és kihúz belőle egy hatalmas, Wera feliratú dobozt.

Nos, azt hiszem, hogy valahogy így juthatnak hozzá a jók listáján lévő férfiak a Wera adventi kalendáriumához, mind az öten arról a kurta listáról. A rosszaknak és a kevésbé jóknak viszont csak akkor lesz ilyenjük, ha valaki besegít egy ajándékozással. Garantálom, hogy a 24 sörösüveges adventi kalendáriumnál ez mindenképpen jobb választás.

A kedvenc német szerszámgyártóm évente ad ki egy-egy férfi-népnek szánt, adventi szerszámválogatást. A Wera markolatos sörnyitó és dugóhúzó csak kiegészítő a 24 napra felosztott szerszámkészletben, amely az utolsó ablak kinyitása után, karácsony napján egy szép szövet tokban rendezhető össze egy készletté. Bizony, a decemberi reggeleken már a vaskos apu-ujjak is izgalommal matathatnak a kalendárium dobozok kis ablakaiban.

Wera adventi kalendárium

A készlet persze kevés helyen beszerezhető, mert az ajándékboltok a létezéséről sem tudnak, a szerszám-nagykereskedők pedig nem mernek bevásárolni belőle. Érdemes tehát sietni, mert ennél jobb, férfiasabb ajándék kevés létezik.

Ha valaki meglepetésnek szánja, akkor számoljon a csomag extrém méreteivel, mert az 570 x 465 x 50 mm méretű dobozt nem olyan könnyű elrejteni decemberig!

A szerszámtesztek kizárólag a saját tapasztalataimon alapulnak, és az azokban leírtak a saját véleményemet tükrözik. Sem az említett szerszámok gyártásában, sem azok eladásában nem vagyok érdekelt. Szponzorálásra a blogomon megjelenő bejegyzések esetében nincs lehetőség.

Linkek

https://www-de.wera.de/en/