Cold Steel Micro Recon 1 zsebkés

A Cold Steel Micro Recon 1 a közkedvelt Recon 1 kés miniatürizált verziója, gyakorlatilag egy picike kulcstartó-kés. Bár tényleges használati értéke nincs, de aranyos, és a késrajongóknak egy szinte tökéletes ajándék.

Cold Steel Micro Recon 1 doboz
Cold Steel Micro Recon 1 doboz

A pici kés egy apró dobozban, egy bubis fóliában, egy kulcskarika társaságában érkezett. A doboz a Cold Steel késeknél megszokott kinézetű, gyakorlatilag a Recon 1 kés dobozának a kicsinyített változata. Már a kézbevétel első pillanatában is mosolyfakasztó ez a tri-ad lockos apróság. Bár aranyos, de az élét tekintve már kevésbé gyerekjáték, ha nem is borotválós, de elég közel van hozzá.

GyártóCold Steel
TípusMicro Recon 1 Tanto 27DT
Nyitásmódnyitószemölcs
Markolat anyagaGriv-Ex
Csapágyazásteflon alátétek
Zár típusatri-ad lock
Tömeg30 g
Zárt hossz68 mm
Teljes hossz112 mm
Penge hossza45 mm
Penge vastagsága2,5 mm
Penge anyaga4034
Penge alakjatanto
Penge keménysége56 HRC

A kés anyagába, tulajdonságaiba nem mélyednék el, hiszen ez inkább egy kis jópofiság, mintsem igazi kés. Azért repülőre szállva senki ne próbálja magával vinni a kulcscsomón, mert meg fogja tapasztalni, hogy a méretei ide vagy oda, a biztonsági szolgálatok számára ez egy kés lesz.

Cold Steel Micro Recon 1, Air Lite és 4-Max Scout
Cold Steel Micro Recon 1, Air Lite és 4-Max Scout

A Micro Recon 1 kés egy kis cukorfalat, alig tudom megállni, hogy ne adjak neki egy ajánlott címkét. Ilyet azért mégsem kaphat, mert a legkomolyabb szándékkal sem tudok értelmet találni neki, de ettől még imádom.

Cold Steel Micro Recon 1 kézben
Cold Steel Micro Recon 1 kézben

A kések bejegyzéseiben szándékosan nincsenek kuponok vagy beszerzési források megjelölve. Semmilyen formában nem vagyok érdekelt sem a gyártásukban, sem az eladásukban. A leírások csak a személyes tapasztalataimat és véleményemet tükrözik, akár pozitívak, akár negatívak legyenek is.