Az Internet

Mi is az Internet?

A wikipedia szócikke ezt így határozza meg:

Az Internet globális számítógépes hálózat, amely az internet protokoll (IP) révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze. Az Internet kifejezés nemzetközileg elterjedt szó, az angol eredetű Internetwork szóból ered, mely magyarul leginkább ’hálózatok hálózata’-ként adható vissza, szó szerint hálózatok közötti-t jelent. Az Internet az egész világot körülölelő számítógép-hálózat, hatalmas rendszer, amely kisebb számítógép-hálózatokat fog össze. …

Nah, ez az, ami nem igaz…

Az Internet csak egy szemetes
Az Internet

Mint sok minden egyebet, az Internetet is az határozza meg legjobban, hogy mire használjuk. A használat alapján pedig egyértelmű, az Internet egyfajta virtuális szemétgyűjtő hely. Ha nem hiszed, hogy így van, akkor olvass tovább. Vegyük csak sorra, hogy egy átlagos Internet felhasználó miket csinál a Neten az egyetlen normálisnak tekinthető cél, az információgyűjtés mellett. (A brit tudósok friss felmérése szerint az információkeresés kiteszi a netezési idők kb. 0.02 … 0.04 százalékát.)

Híreket olvas

Gondolom fontos tudniuk róla, hogy a világ túlfelén milyen a politikai helyzet épp. A média melyik bohóca épp melyik másik bohóccal jött össze, vagy épp hagyták el egymást. A hírsiteok mindegyike töltelékhírrel telepakolt szemetes. Mondhatnád, hogy vannak fontos, téged érintő hírek is. És mik azok? Hogy emelkedik a benzinár, folytatódik a globális felmelegedés, meg hasonlók? Ne nevettesd már ki magad. Normális ember minek stresszeli magát olyasmivel, amin nem tud változtatni?

Hírek
Hírek, mi?

Egy normális ember nem szorul rá, hogy híroldalak mondják meg neki, hogy milyen legyen épp a hangulata. Mi következik ebből? Egy rendszergazda pl. soha, de soha nem olvas híroldalakat!

Fórumozik

Fórumok, ahol egymásnak írogatnak az unatkozó népek. Fórumozni nem jó, fórumozni nem örömforrás. Lássuk be, csak két oka van annak, hogy valaki fórumozik.

  1. Segíteni akar másoknak.
  2. Segítséget vár másoktól.

Belátható, hogy mindkét ok BE-TE-GES!

Első a súlyosabb, tehát ha neked segítség kell, akkor dobd be a fórumra a könyörgésed, várd meg míg valaki segít, aztán pucolj onnan mielőtt rád akaszkodik valami segíteni akaró, tehát beteg elme.

Szociális háló?

Közösségi oldalakon bóklászik

Hogy meg akarja találni azokat barátait valaki, akikkel egyszertől csak nem tartotta a kapcsolatot? Minek? Bűntudatból? Hiányérzetből? Fenéket.. Egyszerűen csak szeretné látni a sok idióta, hogy a régi osztálytársai, baratátai, ismerősei még nála is kevesebbre vitték. Hogy a luzerségi skálán nem ő van alul. Tetszik vagy sem, erről szól a szociális háló! Van 287 ismerősőd Facebookon, de a lépcsőházban nem tudod ki lakik melletted? Gratulálhatok?

Chatel

Milyen jó is beszélgetni olyanokkal, akikkel élőben nem tennéd. Vannak tök jó arcok, akiknek nem mondhatod el, hogy rondák vagy büdös a szájuk, így ők a szellemi partnereid lehetnek a neten keresztül. Milyen jók is ezek a kapcsolatok. Persze, létezik a másik oldal is. Pattanásosan, rossz szájszaggal, szódásüvegtalp szemüveggel nehéz beszélgetni igazi nőkkel vagy férfiakkal, de (!) chatelni lehet velük!

 

Egy tipikus WoW játékos

Játszik

Sokkal jobb játszani idegenekkel. Így nem kell a szemébe nézned senkinek, miután porig alázod, kikészíted, vagy csak szimplán tönkreteszed a játékát. Igaz? Vannak persze a megszállott játékosok, akik nappal a mekiben takarítanak az egyenpolóban, de éjjel 70-es szintű Amazonok, perfekt Headshooterek, szóval az ászok ászai. Nincs mulatságosabb, mint betévedni közéjük 2 perc játékra, és hallgatni, hogy ő heti 7 nap, napi 4 órán át gyakorolja haverokkal a de_cbble pályát CS-ben, hogy végre pórgőugrásból tudjon AK-47-essel fejlövést. Ugye, te nem vagy ilyen idióta?

Levelezik

Milyen jó is úgy kapcsolatot tartani emberekkel, hogy nem mennek az idegeidre. Az e-mail erre lett kitalálva már az Internet előtti időkben. Volt mondjuk egy prof, akinek esze ágában nem volt hülye diákokkal levelezni. Ő szépen megadta az e-mail címét, és máris lerázhatta a sok idiótát. Ha akart ránézett a leveleire egy-két nyugtató vagy néhány pohár szeszes ital után, ha röhögni akart egy jót. Többek szerint, így szerintem is, azért lett ilyen megbízhatatlanra tervezve az SMTP protokoll, hogy a kiagyalóinak ez is egy újabb védelmi vonalat adjon a hülyék ellen. Te még sosem hallottad a „Bocs, de nem jött meg az e-mailed.” lerázó mondatot?

Az Internet forgalma évről évre nő

Kik tehetnek akkor az évről-évre duplázódó forgalmakról?

A fenti böngészés, levelezés, játék, de még online videók nézése sem teszi ki az Internet forgalmának 5%-át, de akkor vajon mi a többi? Nos, az összes többi forgalmat két tevékenység generálja. Az Internetet használók tehát az alább ismertetett tevékenység legalább egyikét mindenképp űzik.

Warezol

Miért ne lennének meg neked is azok a szoftverek, zenék, filmek, amikre nem tudsz fedezetet teremteni a konyhapénzből? Erre való az Internet, nem? Töltsünk le mindent, ami nem kell ma, az kellhet holnap, amit nem nézel/hallgatsz meg te, az talán majd érdekel valaki mást. Vagy ha tuti nem fog kelleni senkinek, akit ismersz, hát majd hátha kell valaki idegennek, aki előtt villoghatsz azzal, hogy neked le van töltve az!

Pornót néz

Vannak becsületes emberek, akik nem lopnak szoftvert, filmet, zenét. Ők is interneteznek. Igen, jól gondolod, ők a perverzek! Ők erőszakolós, állatos, kakis-pisis pornó letöltésével érik el, hogy ne lógjanak ki a sokat-töltő felhasználók sorából. Félreértés ne essék, nem ítélek én el senkit. Tőlem mindenkinek olyan kis személyes perverziója lehet, amilyet akar. A társadalomban mindenkinek meg van a helye. Van akinek hozzám közelebb, van akinek tőlem távolabb…

Végszó

Ismerd hát el, hogy az Internet csak egy nagy szemetes. Vagy van amelyik bekezdéssel nem értesz egyet? Ha lenne ilyen, akkor azzal már el is ismerted. hogy az Internet felhasználók egyik beteg csoportjához tartozol. Kérlek, ne gyere túl közel, hátha fertőzöl!