A Rendszergazdák napja

Nem ismertetném a Rendszergazdák napjának eredetét, aki kíváncsi rá, az olvassa el máshol. A lényeg, hogy ajándékozzátok a rendszergazdákat minden év júliusának utolsó péntekén. Jah, hogy most csöppet sincs július vége? Kit érdekel?! Ez az én oldalam, akkor és arról írok, amikor és amiről nekem tetszik.

Röviden, segítséget adok azoknak, akik megbecsülésüket értelmes ajándék formájában szeretnék kinyilvánítani a rendszergazda beosztottjuk, felettesük, kollégájuk, barátjuk vagy ismerősük felé. Az értelmes szigorúan a rendszergazdák sajátságos szempontjai szerint értendő!

Torta
Például ezzel SE lepd meg a rendszergazdád!

Mit NE ajándékozz nekik Rendszergazdák napja alkalmából?

Ne ajándékozz olyasmit, amit félreérthet. A rendszergazda keresni fogja a miértet az ajándékod mögött! Nem Murphy törvény alapján, de amit félre lehet érteni azt egy rendszergazda félre is fog érteni. Így működik… nem szoktad még meg?

Egy rövidített „mit ne” lista a Rendszergazda gondolataival felcimkézve:

 1. Illatszer = Bajod van a szagommal?
 2. Ruhanemű = Nem tetszik a kinyúlt metálos pólóm?
 3. Édesség = Ilyet vigyél inkább a randidra, te úgyse tudod mit szeretek!
 4. Alkohol = Az édesség fokozása … te barom!
 5. Könyv = Mit akarsz ezzel mondani? Mondjad a szemembe, a rejtett mondanivalód nem érdekel annyira, hogy egy könyvet végigrágjak miatta!
 6. Számítógép és alkatrészei = Laptopot adsz mi? Hogy még otthon is dolgozzak? Normális vagy?
 7. Utalvány = Nem érdekelt annyira a megbecsülésem, hogy kitalálj valamit, te szerencsétlen?
 8. Bögre vagy egyéb sablonajándék = Apád is ilyennel ment haza, amikor jól megbecsülték az öreg baktert, mi?

Mit érdemes ajándékozni egy rendszergazdának?

Virtual Keyboard
Egy a lehetséges ajándékok közül

Kapsz itt néhány konkrét és kevésbé konkrét útmutatást, de csak óvatosan…

 1. Bármilyen kütyü-bizbaszt, válogass kedvedre pl. innen. Garantálom, hogy az oldalon szereplő termékek 98%-át értékelni fogja a rendszergazdád. Nem baj, ha a sokadik lesz neki abból, amit választottál. A rendszergazda szereti a „sokat”, mert egy kissé mind megalomán.
 2. Bármilyen technikai újdonságot, ami 200$ fölött van, és nem régebbi 3 hónapnál. Miért? Mert minden 200$ alatti vackot azonnal vesz meg magának egy valamirevaló rendszergazda, de 200$-os határtól legalább 3 hónapot vár, hátha olcsóbb lesz… a 4. hónaptól viszont már nem érdekli, mert a cucc a szemében már EL-A-VULT.
 3. Válassz valami filmet innen, vedd meg Bluray vagy jobb verzióban (a DVD-t felejtsd el). Egy rendszergazda nem ad annyit egy filmért, amennyibe ezek kerülnek, de ha kap egy ilyen lemezt, akkor egy lejátszót simán vesz majd hozzá. Talán hízeleg is neki, ha feltételezed róla, hogy neki van ilyen hitech cucca…

Végkövetkeztetés

Mulatságos, mert végiggondolva a lehetőségeket, kizártnak tartom, hogy a fenti segítség nélkül bárki (aki nem rendszergazda) képes lenne értelmes, és valóban megbecsülést kifejező ajándékot adni nekünk. Sőt, szerintem ez a fenti segítséggel sem fog sikerülni… Ez van… Tudod mit? Ha a kedvenc rendszergazdád tudná, hogy töröd a fejed az ajándékozásán, akkor örülne ő a bögrének is… De nem fogja megtudni…