Windows 98 még mindig használatban!

A Windows 98 operációs rendszer hivatalosan már rég nem támogatott a Microsoft által. Van azonban számos terület, ahol az elavult rendszerek a mai napig vígan teszik a dolgukat. Mindenki tudja, hogy számos ATM szoftvere a mai napig Windows XP rendszer alatt fut. Lehet is látni néha érdekes boot és fagyási képernyőket, amivel néha a készpénzfelvétel lehetősége helyett szórakoztatnak minket az ATM-ek. A minap azonban egy ennél érdekesebb helyen láttam Windows 98 alapú rendszert.

Windows 98 alapú Agilent 54845A
Windows 98 alapú Agilent 54845A

Az EEVblogos David L. Jones egyik videójában, egy Agilent Infiniium 54845A típusú oszcilloszkóp bekapcsolásakor először hamisítatlan Award Modular Bios képernyő fogadja a felhasználót, ezt pedig a Windows 98 bootolása követi. Ez a 4 csatornás szkóp egyébként a rettenetes méreteivel nem lenne az asztalomra való, de mégis erősen az „elfogadnám” kategóriába esik a 8 gigás mintavételezési értékével.

Mókás lehet floppyról(!) újratelepíteni a Windows 98-at egy szkópra. Az Agilent egyébként számos szkóphoz adott Windows XP upgrade lehetőséget.

Hivatkozások:

http://www.eevblog.com/2014/08/22/eevblog-655-auction-score/