Alkatrésztároló szekrény

Nagyon sokáig kerestem megoldást az elektronikai alkatrészek tárolására. A legnagyobb nehézséget az okozta nekem, hogy nincs külön hobbiszobám vagy műhelyem. Nekem a nappalink egyik sarkában kell megoldanom a hobbimhoz szükséges szerszámok és alkatrészek tárolását.

AlkatrésztárolóA barkácsáruházak kínálata egyszerűen siralmas, gyakorlatilag néhány túlárazott műanyag szortiment tárolóra korlátozódik. Lehetséges, hogy egy kevéssé árérzékeny cégnél, egy sok hellyel rendelkező műhely egyik falán megfelelő megoldást jelentenek ezek is. Nekem ezeknél praktikusabb és szebb megoldás kellett.

Kisebb-nagyobb kerülőutakon jutottam el Alkotó által fából készített alkatrésztároló szekrénykéig, amely megfelelő alkatrész-tárolási lehetőséget biztosít a hozzám hasonlóan kevés hellyel rendelkezőknek is. Később a fórumokon több munkaasztal fényképén is felfedeztem a jellegzetes, fiókos szekrénykét. A tároló alapterülete alig nagyobb egy A4-es lapnál, így az asztalon vagy polcon is könnyű neki helyet találni.

Minden egyes szekrény a megrendelés alapján, kézzel készül, így a fiókok elrendezése az egyedi igényeknek megfelelően variálható. A huzal-ellenállásoktól az SMD alkatrészekig minden apróságnak megfelelő tárolást biztosíthatunk a megfelelő fiókok kiválasztásával. Én a jelenlegi kínálatból a 7 fiókos elrendezést választottam, AAAAAAB fiókelrendezéssel. SMD mániákusok 72 rekeszes(!) fiókokat is rendelhetnek, ami 9 fiókkal már 648 féle apró alkatrész tárolását teszi lehetővé. Én nem csak csipesszel szeretnék hozzáférni az alkatrészekhez, ezért döntöttem első körben inkább az A és B jelű fiókok mellett.

Alkatrésztároló fiókokA levélben történt kapcsolatfelvételt követően pontos, mindenre kiterjedő árajánlatot kaptam. Azt hiszem az ügyfélkezelés tekintetében a nagy nevű cégek is tanulhatnának Alkotótól. Megrendeltem,  és a vállalt határidő lejárta előtt kézhez is kaptam a szekrénykét. Nem vagyok profi fotós, a tároló élőben még szebb és meggyőzőbb.

A tároló belakása folyamatban van részemről, és az eddigiek alapján mindenkinek csak javasolni tudom. Ha megtelt, akkor újra keresni fogom Alkotó mestert, hogy készítsen még 1-2 ilyen szekrényt. Addig is köszönöm neki a szép munkát!

A félreértések elkerülése végett, blogomon semmiféle fizetett reklámnak nincs helye, ha valamit mégis ajánlok, akkor annak egyetlen oka az, hogy azt a dolgot ajánlásra érdemesnek találtam! Kevés ilyen dolog van…

Hivatkozások:

Alkatrésztároló szórólap /2014-01-29/