Egy kis webshop teszt

A hobbim újjáélesztése kapcsán számos hazai és nemzetközi shopból rendeltem terméket, ezáltal alkalmam nyílt összehasonlítani a 2014-es szolgáltatásaikat. A webshopos rendelések néha kellemes, néha kellemetlen meglepetésekkel szolgáltak. Sokadszorra is bebizonyosodott, hogy a magasabb árszint önmagában még nem feltétlenül garancia a szolgáltatás minőségére.

HEStore.hu (10/10 pont)

KosárA weblapjuk összeszedett shop benyomását kelti, sokféle fizetési és szállítási mód választható.  A kosár export/import funkciója különösen hasznos funkció. A termékek megrendelése és kézhezvétele között 4 munkanap telt el, de levélben tájékoztattak a kis csúszás okáról. A megrendelés nagyon jól nyomon követhető a weblapjukon. A csomagolásuk is jó, néha már-már túlzónak is hat, amikor 1-1 ellenállás is külön zacskózva és címkézve van a dobozban. Nem a legolcsóbbak, de nagyon korrektek és pontosak.

RS Components Hungary (10/10 pont)

Céges megrendelés esetén a terméket azonnal küldik, a számlát átutalással lehet rendezni utólag. A rendelés átfutása meglehetősen gyors, a hétfőn megrendelt terméket az angliai és a németországi raktárból is kézhez kaptam szerdára. Érdekes, hogy a csomagok méretétől független, bruttó 2000 Ft-os szállítási díjba az is belefér náluk, hogy két különböző országból, két különböző futárcéggel (DHL és TNT) kiszállítsák az egy rendelésben leadott termékeket. Korrektek és gyorsak. Érdekes náluk, hogy elég sok reklámanyagot küldözgetnek, de ezek nem emailben, hanem postai úton érkeznek!

Conrad (5/10 pont)

A shop magasabb árszintet képvisel, ezért azt hiszem, hogy joggal várnám el a minőségi kiszolgálást. Biztosan képesek erre, de az én megrendelésem biztosan nem ütötte meg náluk az ingerküszöböt (~35.000 Ft).  Bankkártyás fizetésre csak személyes átvétel esetén lenne lehetőség, az előre utaláshoz szükséges díjbekérő kiállítása a rendelés után 3 munkanapba telt. Az utalást követően, 3 munkanap után nekem kellett érdeklődnöm náluk, hogy hol tart a rendelésem. A weblapjukon semmiféle követésre nincs lehetőség. A termékeket végül a megrendeléstől számított 15. napon kaptam kézhez. A csomagoláshoz használt kitöltő hab (csomagoló mogyoró) hagyott némi kívánnivalót maga után. Egyrészt nem töltötte ki a helyet, így teljesen értelmetlen volt a használata. Másrészt a gyenge minőségű, erősen morzsolódó és statikusan feltöltődő anyagot nehézkes volt letakarítani a termékekről. Értem én, hogy ez így olcsóbb, de én szívesen fizetnék +100 Ft-ot azért, hogy ne így kapjam meg a megrendelésem.

TME (8/10 pont)

Nagy készlettel rendelkező nemzetközi webshop, emiatt kicsit szokni kell az oldaluk felépítését, logikáját. Nagyon jól működik a könyvtárakba rendezhető, elmenthető kosár funkciójuk (Parkolónak nevezik). Sajnos, a Paypal mellett csak utánvéttel van lehetőség fizetni, ez a GLS miatt egyet jelent a készpénzes fizetéssel. A megrendelt termékeket gyorsan küldik, 2-3 munkanap múltán csönget a futár. Korrektek,  pontosak, és a csomagolásuk is tökéletes.

TI eStore (8/10 pont)

A Texas Instruments saját boltja már-már meglepően korrekt szolgáltatást nyújt. A TI termékeihez a bolti áraknál olcsóbban juthatunk hozzá, és egy-egy akciós terméket is rendszeresen ki lehet fogni. A termékeket ingyenesen szállítják ki, mégsem kell sokat várni rá. A DHL futár a megrendelést követő 4. napon érkezett meg hozzám a termékkel. Csak félve teszem hozzá, hogy esetemben a termék teljes ára (~2000 Ft volt) valószínűleg még a kiszállításuk (DHL Express) költségét sem fedezte. A csomagoláshoz annyi buborékos zacskót kaptam (töltőanyagnak használták), hogy ezzel napokra ellátták pukkasztgatnivalóval a családot. Az áraik jók, a kiszállítás és a csomagolás is példás.

DealeXtreme (5/10 pont)

Az Internet kínai piaca, az egyik legolcsóbb hely a neten. A rendelésnél érdemes óvatosnak lenni, mert rengeteg gagyi (utángyártott és hamis) termék is szerepel a kínálatukban. A szállítás ingyenes, csak kell hozzá egy kis türelem. Akkor és csak akkor érdemes innen rendelni, ha a termék kis értékű, kínai gyártmányú, nem jelenthet életveszélyt (nagyfeszültség kizárva), és nem sürgős a kézhezvétele! A megrendeléshez van követési lehetőség, de a csomag ettől sem fog gyorsabban megérkezni. A megrendelés és a kézhezvétel között 20-40 nap is eltelhet. A tételek áránál az ÁFA és az esetleges VÁM terhekről nem szabad megfeledkezni, hiszen a csomag EU-n kívülről érkezik!

Update /2014-01-22/: A DX csomag a rendeléstől számított 12. napon érkezett meg, a kínai posta nyomkövetése kissé félrevezető, a tracking szerint ugyanis a csomagom Guangzhou városában várakozik berakodásra. Vicces, hogy a világ túloldaláról, ingyenes szállítással is hamarabb kaptam kézhez a csomagom, mint egy másik, magyar webshoptól.

Raktár

Összefoglalva a HEStore.hu, az RS Components és TME shopokat tudom leginkább jó szívvel ajánlani. A Conrad és DX shopokat én csak akkor javaslom, ha az adott termék csak ezekben rendelhető, vagy ezekben nagyon-nagyon kedvező ára van. A TI eStore is példamutató, de ez kicsit speciális eset. A bejegyzés a saját tapasztalataim alapján íródott, és a benne foglaltak kizárólag a saját véleményemet tükrözik.

Hivatkozások:

http://www.hestore.hu/
http://www.conrad.hu/
http://hu.rs-online.com/web/
http://www.tme.eu/hu/
https://estore.ti.com/
http://dx.com/

2 hozzászólás “Egy kis webshop teszt” bejegyzéshez

  1. A Gearbest és Banggood valóban nem rossz árakkal dolgozik, de a garanciális vagy egyéb probléma ügyintézése azért nagyon nehéz náluk (is) a távolság miatt. Nagyobb problémának érzem, hogy a magyarországi shopoknál is hasonló kezd lenni a helyzet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.