Rendszergazda és a szék 3.

Csaknem egy hónapig kínlódtam, hogy egy kényelmes, ergonomikus székre tehessek szert.  Bosszantó, hogy a teljes magyar kínálatban nem szerepelt olyan szék, amiről ki merném jelenteni, hogy alkalmas napi 8 órás munkára.

Most végre van egy székem, amelyről úgy tűnik, hogy végre beváltja a hozzáfűzött reményeimet. Az Ergohuman Plus egy súlyos, masszív, nem nyeklős, kényelmes és minden porcikájában testre szabható irodaszék. Már csak tartósnak kell lennie ahhoz, hogy tökéletesnek mondjam.

Ergohuman Plus

Ergohuman Plus – Egy szinte tökéletes szék.

Sajnos, Magyarországon csak a régi modellhez lehet hozzájutni. A különbségek, fejlesztések viszont elég jelentősek. Az új modellben a karfa a háttámlával együtt mozog, nem az ülölaphoz rögzített, illetve több beállítási lehetősége van, pl. az ülőlap döléssszöge is testreszabható. Meglehetősen rossz szájízt kelt bennem, hogy itthon a régebbi, elavultabb modell sokkal többe kerül, mint tőlünk kissé nyugatabbra a legújabb.

A székhez Angliából sikerült hozzájutnom, a házhozszállítással is olcsóbban és gyorsabban, mintha itthon a régebbi modellt rendeltem volna meg.

Kategória: Blog
5 comments on “Rendszergazda és a szék 3.
 1. szend szerint:

  Köszönöm a jó ajánlást az Ergohuman plus irodaszékhez. Szeretném megkérdezni, hogy Angliából honnét szerezte be, és szállítással együtt mennyiért?

 2. MadAdmin szerint:

  Az ergohuman.net shopból lett rendelve, a weblapjukon kint vannak az aktuális árak. A szállítás plusz 30 GBP volt. A szék két akkora csomagban érkezett, hogy a UPS futár megkért, hogy segítsek neki becipelni a kocsitól. A szék azóta is nagyon bevált, és azóta sem tudok ennyiért jobb vételt. Egyetlen okból tudom jó szívvel ajánlani, szerintem az ára ennek (is) erősen átlépi az egy székért reálisan elkérhető határt.

 3. szend szerint:

  Köszönöm a gyors reagálást és az infót.
  Három kérdéskör még van bennem, ha még van hozzám türelme megkérdezném a véleményét ezekről. Talán apróságnak tűnnek, de beruházás nagyságrendje miatt nekem mégis fontosak.
  1. Az első, hogy azon agyalok, hogy az erghuman classic vajon már megfelelő lenne-e? Tudom nagyon szubjektív, de a kérdés az, hogy a Plus és a Classic változat között olyan nagy lehet a különbség, mint amekkora a kettő ára között van (136 GBP)? Az ülőlap dőlésszögének beállítása ennyi pluszt adna? Vagy van még más lényeges különbség is?
  2. A második az ülőlap anyagával kapcsolatos. Önnek az ülőlap hálós vagy tömör? Melyiket érdemes választani inkább? Van aki tartósabbnak ítéli a hálós ülőlapot. Egyszer volt alkalmam a hálóst kipróbálni, kényelem szempontjából nekem első osztályú volt.
  3. A harmadik a karfával kapcsolatos kérdéseim. Ahogy írtam én egy Classic változatot próbáltam ki nemrég, a karfája nemcsak 3 fokozatú volt, hanem jóval több. Viszont két dolog nem volt annyira szimpatikus benne, az egyik, hogy nagyon kotyogott a műanyag tok a fémvázon, másrészt, hogy a karfa felső burkolat olyan anyagból volt, hogy pillanatok alatt átizzadt az alkarom és csúszkálni kezdett rajta (meleg nyári napon volt). A Plus változat ilyen téren mennyiben más, mint a Classic (karfa fokozatok, kotyogás, izzadós felső burkolat)?
  Mit gondol ezekről?

 4. MadAdmin szerint:

  Próbálok válaszolni.

  1. A dőlésszög állítása a kényelmes üléspozízió szempontjából lényegesebb, mint elsőre gondoltam volna. A hátsó rész 1-2 cm-nyi állítása elsőre nem is érezhető, de néhány óra után már előjőn a különbség. Egyiknél jelentkezik hátfájás X óra után, másiknál nem. A másik lényeges különbség a karfa, a Classic esetében ez az ülőlaphoz van rögzítzve, a Plus esetében viszont a háttámlához. Ennek akkor van komoly jelentősége, ha a szék dőlésszöge nincs fixálva, hanem a háttámla ellentartása van úgy beállítva, hogy egy egyensúlyi helyzet alakuljon ki bármelyik dőlési pozícióban. Én így használom, nem nevezném hintázásnak, de valamennyit mozgok benne, és épp annyira dőlök hátra, ahogy épp kényelmes. Ez az ülőlapra rögzített, hátradőléskor eltávolodó karfával kevésbé kényelmesen kivitelezhető.

  2. Nekem hálós ülőlap van, mert miután kipróbáltam a nem befülledős, hálós lapot, nem akartam mást. Szeretem, hogy melegben nem izzad ettől az ember, hidegben meg nincs a bőrszékekre jellemző, kényelmetlen “átmelegítési” idő. Ettől függetlenül az a tapasztalatom, hogy a hálós ülőlap picit keményebb, mint a bőr, szivacsos, emiatt nem mindenki szereti.

  3. A karfa műanyag tokjának van egy mozgása, kotyogása, ami “gagyi” érzetet kelt, ettől én is tartottam a próba után. Szerencsére használat közben ez a része már nem zavaró. Másik dolog, hogy a karfa nagyon könnyen eltologatható a vízszintes síkban, engem először ez is zavart, de mostmár az zavarna, ha másmilyen lenne. Üléspozíciótól, tevékenységtől függően tologatom. Szerintem a Plus és a Classic ebben ugyanolyan. A nagy melegben ízzadós, csúszós karfa viszont probléma. A karfa nagyon kényelmes, puha, de nagy melegben kb. mintha korcsolyázna rajta az ember könyöke. Erre még nem tudok megoldást, mert a rendesen támasztó karfánál a bőr még rosszabb lenne, a szövet pedig az átizzadás mellett egyenesen szétszedné az ember bőrét.

  Remélem tudtam segíteni! Ha lenne még kérdése, akkor próbálok válaszolni.

 5. szend szerint:

  Köszönöm a kimerítő válaszokat, nagyon sokat segített.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*