A Rendszergazda szerszáma – Leatherman Wave

Elnézést a félreérthető cím miatt, de egyszerűen nem jut jobb eszembe. Ténylegesen egy szerszámról, munkaeszközről, illetve annál egy picit többről szeretnék néhány szót írni. Olyan eszközről írok, amely a philips fejű csavarhúzó után a leggyakoribb rendszergazdai szerszám. Ráadásul a csavarhúzóval ellentétben ezt az övükön, zsebükben, táskájukban is cipelik mindenhová, mert bármikor jól jöhet. Mostanra biztosan kitaláltátok miről is van szó. Igen, az összecsukható fogóról, amelyből millióféle létezik, de a rendszergazdák között az egyik típus népszerűbb a többinél.

Leatherman Wave

Leatherman Wave

Egy apróra összecsukható, borzasztóan tartós, minőséget sugalló kis szerszámról van szó. Azt mesélik, hogy elnyűhetetlen, de ha valaki mégis elnyűné, akkor az csak egy szerencsétlen anyaghiba miatt lenne lehetséges. A vásárlás után még 25 éven át ez csak a gyártó/forgalmazó gondja lehet. Kivételesen ez a garancia Magyarországon is érvényes, és a hazai forgalmazó szervize nem a számlák és pecsétek hiányában keres kiutat, hanem tényleg megoldja a problémákat.

Szögezzük le az elején. Egy rendszergazda nem azonos a számítógép szerelővel! A rendszergazdai munka manapság nagyon kevés szerszámot igényel, minden jobb minőségű eszközre egyre inkább jellemző, hogy a karbantartási feladatokhoz nem kell semmiféle szerszám a földelő csuklópánt mellé.

Egy Leatherman Wave az alábbi okok miatt KELL egy rendszergazdának

  1. Kielégíti a gyermeki énjét, hiszen minden gyerek álma egy zsebben elférő, összecsukható „mindenrejó”.
  2. Mert minden kollégájának van, és enélkül kevesebb náluk.
  3. Szereti a kiemelkedő minőséget, és a szakmájában nem sok tartós dolgot lát.
  4. Mert nagyon jól jöhet a túléléshez egy lehetséges katasztrófahelyzetben.
  5. Unalmas az élettartam-tervezés, és jó kézbe venni valamit, amit nem 2-3 évre terveztek.

Én talán 5 éve kaptam egy ilyet, amikor épp egy kis ledes ajándék Leatherman lámpával árulták. Nagyon sokszor jött jól mindkettő. Saját tapasztalatom alapján csak ajánlani tudom. A USA államaiban az ára nem éri el az európai felét sem, így még szállítási költséggel együtt is érdemesebb az óceán túloldaláról beszerezni.

Ha egy rendszergazda felesége, barátnője vagy barátja vagy, és a delikvens még nem rendelkezik ilyen eszközzel, akkor 100%, hogy örülne neki. Az ára magas kicsit, de gondolj rá, hogy ezzel olyan dolgot ajándékozol, ami akár egy életen át elkíséri a gazdáját.

Hivatkozások:

http://www.leatherman.com/product/Wave