7. Retro video- és kvarcjáték kiállítás

Március utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a 7. Retro video- és kvarcjáték kiállítás, amelynek ezúttal is a Csokonai Művelődési Központ, a legendás „Csoki” ad otthont.

7. Retro video és kvarcjáték kiállítás

Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a rendezvényt, amely 70-es évektől kezdődően igyekszik bemutatni a videojátékok világát. A kiállításon számos igen ritka és különleges gép is megtekinthető lesz. A féltve őrzött darabok mellett tucatnyi régi gép lesz kipróbálható a nagyközönség számára, így nem csak kordonon kívülről lehet majd csodálni a régi masinákat.

Talán a legfontosabb mégis az, hogy a kiállítás lehetőséget ad arra, hogy a régi számítógépek kedvelőit összehozza legalább egy beszélgetés vagy jóízű vita erejéig. A 80-as, 90-es évek partizásainak hangulatát talán már nem lehet visszahozni, de egy-két mániákussal ezen a kiállításon még biztosan összefuthatunk.

A Csokonai Mikroklub a mai napig működik, és minden péntek este találkoznak ott a régi gépek kedvelői. Szégyen, de lassan egy éve nem jutottam el oda, pedig nagyon szeretném, ha a régi gépek kedvelőinek ez az utolsó mentsvára megmaradna.

Nos, konzol vagy számítógép? Speccy vagy C64?

Hivatkozás:

http://www.csokonaimk.hu/
https://www.facebook.com/retrokiallitas
https://www.facebook.com/pages/Csokonai-Mikroklub/1472955952923592