WordPress 3.7 béta 1 várja a tesztelőit

A tegnapi napon elérhetővé vált a WordPress 3.7 béta 1 verziója. Szinte még meg sem száradt a tinta a WordPress 3.6 kiadásán, és a fejlesztők máris elérhetővé tették a következő kiadás béta verzióját. A fejlesztők októberre már a végleges, 3.7.0 verzió kiadását tervezik, így decemberre akár a 3.8 is a felhasználók karácsonyfája alá kerülhet. Nem lustálkodnak.

WordPress 3.7Néhány újdonság, amelyet a végleges kiadás nem biztos, hogy tartalmazni fog:

  • Automatikus frissítések lehetősége. A WordPress eddig jól vizsgázott az „egy klikkes” frissítések során, de egy webmestertől független, éjszakai update lehetősége még nem biztos, hogy minden szempontból rendben lesz. Sok WP feltörésen segítene a lehetőség. hiszen nem kevés telepített, majd magára hagyott oldal okoz gondot az Interneten. Tudják ezt a fejlesztők is, de egy „béta” rendszereken azért tesztelhető a lehetőség.
  • A jelszóerősség mérő változik, hiszen a frissítések mellett a minél erősebb adminisztrátori jelszó az, ami a felhasználó adatait védi. A 3.7 fejlesztése során egyértelműen a motor még biztonságosabbá tételét tartják szem előtt a készítők.
  • A WP beépített keresőjét is módosítják, így az idő szerint rendezett találati listát a relevancia szerint rendezett válthatja fel. Nem kell rettenetesen komplex megoldásokra gondolni, nyilvánvalóan előrébb kerül a találati listában az a bejegyzés, amely a címében (is) tartalmazza a keresett kifejezést.
  • Ismét frissül, okosodik néhány fejlesztők számára érdekes WordPress függvény.

A fejlesztők is hangsúlyozzák a nyilvánvaló tényt, hogy a WordPress 3.7 béta verziója a fejlesztőknek és tesztelőknek szól, nem alkalmas még éles site kiszolgálására!

Hivatkozások:

http://wordpress.org/news/2013/09/wordpress-3-7-beta-1/