WordPress 3.6 béta 2 verziója elérhető

WordpressA mai napon elérhetővé vált a WordPress 3.6 béta 2 verziója. Az új kiadás sok hibajavítást tartalmaz a béta 1 verzióhoz képest, de még természetesen nem ajánlott éles oldal alá.

Bízom benne, hogy a srácok nem csak ész nélkül pakolják az új funkciókat az új motorba, hanem a kódjuk tisztaságára is fordítanak kellő figyelmet. Kicsit kezd nagyra nőni ez az egyszerű blog motor, és a 3.5 verzió kódjairól sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy az optimalizált működésre is időt és energiát szántak volna.

Mondjuk, az alap 3.5 motor még így is fényévekkel van némely WP plugin és téma kódjának színvonala fölött, amelyet bottal sem piszkálnék meg, ha nem lenne néha muszáj. Valamikor talán kellene írnom egy WP plugin szégyenlistát, mert bár millió plugin van ehhez a motorhoz is, de ezeknek a 99%-a a megítélésem szerint a szemét kategóriába esik.

Igen, lehet velem vitatkozni erről, de vita helyett szívesebben látnék végre egy-két értelmes WP plugint, amely nem emészti a reálisan elvárható erőforrások kb. tízszeresét, és nem hemzseg a HTML/CSS hibáktól.

Ideje lenne felébrednie egy-két PHP koca-kódernek, és az ujjaik mellett az agyukat dolgoztatni a kódolás közben. (Ezt most nem a WP kóderekre értem elsődlegesen.)

Hivatkozások:

http://wordpress.org/news/2013/04/wordpress-3-6-beta-2/