Hasznos oldalak 6. – WhatsMySerp.com

Ma a WhatsMySerp.com oldalt ajánlom a figyelmetekbe. Egy weblapfejlesztőnek, SEO szakembernek kiemelten fontos a SERP folyamatos ellenőrzése. Nyomon kell követni, hogy a weblapjaink adott kulcsszavakra hányadikként kerülnek elő a keresők találati listájában. Enélkül a visszajelzés nélkül szinte lehetetlen a megfelelő SEO stratégia kialakítása, és az esetlegesen megváltozó körülményekhez igazítása.

WhatsMySerp.comTermészetesen a feladat megoldható úgy is, hogy naponta indítunk kereséseket, majd a lapunk és a konkurencia lapjainak felbukkanását egy Excel táblában rögzítjük. Ennél azonban egyszerűbb és komfortosabb megoldást kínál a WhatsMySerp.com oldal, ráadásul ingyenesen is hozzáférhető módon.

A lapon elegendő megadnunk a lapunk és néhány konkurens lap címét, majd felvinnünk a számunkra fontos kulcsszavakat, kifejezéseket. 1-2 perc után a könnyen áttekinthető listában láthatjuk, hogy a lapunk a konkurens lapokhoz képest hol is helyezkedik el a keresők találati oldalain.

A lapok címeit, kulcsszavakat és az utolsó SERP ellenőrzés eredményét a lap (böngésző cookiekban) el is tárolja nekünk, és a következő ellenőrzés eredményét azonnal össze is veti az előző és a legjobb eredményekkel.

A WhatsMySerp.com oldal egy egyszerű, sallangoktól mentes, de jól működő szolgáltatást ad ingyenesen. Vannak alternativái, de az egyszerű és megbízható működése miatt a WhatsMySerp.com mégis kiemelkedik a konkurensei közül.

Hivatkozások:

http://www.whatsmyserp.com/serpcheck.php