PHP 5.5.0, egy újabb fölösleges mellékvágány

Megjelent a PHP 5.5.0 kiadása. Nem állítanám, hogy ez egy várva várt pillanat volt. Az ellenérzéseim főképp abból fakadnak, hogy az 5.4 és 5.5 ág közötti változások koránt sem indokolnak egy verzió-ugrást. Alig van valami értékelhető újítás, változás, és ami van azt sem érdemes használni, amíg az 5.5 ág nem terjed el széles körben.

PHPA PHP 5.5-re történő fejlesztésnek ma még kevés értelmét látom. Jelenleg például elérhetjük vele, hogy a kódunk a PHP-s webszerverek töredékén lesz csak futtatható, így egy ügyfelet ezzel még inkább a saját webhoszting szolgáltatásához láncolhat egy fejlesztő. Az ilyesmihez persze gyomor kell, de szerencsére (?) vastag arcbőrből és erős gyomorból sok van a hazai webes fejlesztő és hoszting cégeknél, a legtöbbjüknél csak a hozzáértésből mutatkozik kisebb-nagyobb hiány.

Egyelőre semmiképp sem javaslom, hogy bárki is nekiessen a jól működő rendszerén váltani a PHP 5.4 verziójáról. Várjuk ki, míg a sok ostoba ember hátán kitesztelődik a sok, értelmetlen okból újraírt függvény, és 5.5.3 vagy 5.5.4 környékén kezdjünk el gondolkozni, hogy érdemes-e váltani.

Hivatkozások:

http://php.net/migration55
http://php.net/ChangeLog-5.php#5.5.0